Door 20 februari 2018 3 min
Annemarie Moonen-Koks Contentspecialist

Als contentspecialist houdt Annemarie zich sinds 2015 bezig met het schrijven van teksten voor de verschillende klanten van Vizien. Het gaat dan ook echt om teksten voor de bezoekers. Niet voor de zoekmachines. Het verstoppen van zoekwoorden aan de achterkant van de website voor de zoekmachine doet ze dan ook zeker niet.

Iedere ochtend, na het drinken van een lekkere specialty coffee, neemt Annemarie graag eerst de dag door. Vervolgens schrijft ze met veel plezier verschillende teksten en bedenkt ze ideeën waar klanten écht blij van worden. Waar Annemarie vervolgens nou echt blij van wordt? Wanneer blijkt dat ze de juiste snaar heeft weten te raken met haar teksten.

Juli 2018: Google markeert non-HTTPS sites als niet veilig!

In een eerder artikel vertelden we jullie al over het SSL certificaat, oftewel HTTPS. Een certificaat dat niet alleen voor webshops, maar ook voor websites een verplichting wordt. En Google heeft bekend gemaakt dat het vanaf juli 2018 non-HTTPS websites als niet veilig gaat markeren in Google Chrome. Een belangrijke ontwikkeling dus.

Even opfrissen

De HTTPS verbinding is de veilige tegenhanger van de http verbinding. Webshops en websites met HTTPS voor de URL garanderen de privacy van hun bezoekers. En die privacy wordt medio dit jaar nog belangrijker. Want wanneer een bezoeker zijn of haar gegevens invult, wil diegene er ook van verzekerd zijn dat dit via een beveiligde verbinding gebeurt. De informatie is dan niet voor derden te achterhalen. Veilig dus.

Het SSL-certificaat

Voor een veilige HTTPS verbinding heb je een SSL-certificaat nodig. Een SSL certificaat bestaat uit bestanden die informatie versleutelen, voordat dit wordt verzonden over het internet. Het SSL-certificaat vraag je aan bij je hostingpartij.

‘Niet veilig’ markering

Nu wordt een website die niet veilig is in ‘standaard’ Chrome nog subtiel gemarkeerd met een i-teken in een rondje. Maar in de incognito modus is de ‘Niet veilig’ melding, zoals hieronder benoemd, al wel te zien.

Maar vanaf juli 2018 wordt dit een (waarschijnlijk) rode ‘Niet veilig’ markering. Een waarschuwing die laat zien dat de website als niet beveiligd beschouwd wordt. Hieronder een voorbeeld van hoe een niet veilige website vs. een veilige website er vanaf juli uit komt te zien.

Hoe zit dat met de zoekresultaten?

Zoals we weten zijn snelheid, mobielvriendelijkheid en veiligheid topprioriteit bij Google. Een beveiligde HTTPS verbinding is dan ook één van de ranking factoren binnen het Google algoritme geworden. Maar hoe zit dit dan met de zoekresultaten? In het verleden heeft Google langzame websites ook gemarkeerd met ‘Slow’ in de zoekresultaten. Wie weet dat ‘Niet veilige’ websites straks ook een markering krijgen in de zoekresultaten. En de kans dat er dan iemand doorklikt, wordt wel erg klein.

Maak de overstap naar HTTPS

Google daagt webmasters al jaren uit om de overstap naar een beveiligde website te maken. En met succes:

• Meer dan 68% van het Chrome verkeer op Android en Windows is beveiligd
• Meer dan 78% van het Chrome verkeer op Chrome OS en Mac is beveiligd

Wil jij ook graag een ‘Veilig’ markering en dus een HTTPS website of webshop? Dan wordt het de hoogste tijd om actie te ondernemen. Neem contact op met Vizien. Onze specialisten helpen je graag.


Wijntje?

Ben jij op zoek naar een zoekmachine marketingbureau dat wél waarmaakt wat ze zeggen? Dan ben jij onze klant. Zin om samen te werken? Wij maken graag kennis met jou en je bedrijf.

Neem contact op
Michelle de Klerk, Projectmanager
Michelle de Klerk Projectmanager
Geen bullshit, gewoon
goede search marketing?