Veelgestelde vragen.

Onderstaand vind je de veelgestelde vragen over alles op het gebied van search marketing en hosting. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Een conversie is een actie die een bezoeker onderneemt, waarvan jij als ondernemer hoopt dat hij die onderneemt. Dit kan een bestelling op een webshop zijn, maar ook door een afspraak te maken via de website bijvoorbeeld. Conversies zijn te meten via programma’s zoals Google Analytics. Conversieratio bereken je met de volgende formule: Aantal verkochte producten/aantal bezoekers x 100%.


Lees meer

In tijden vol mobiele telefoons, laptops en tablets is het belangrijk dat jouw website op alle devices goed werkt. Wij maken een website daarom altijd responsive. Hierbij is het website ontwerp leidend. Want is er voldoende witruimte op ieder device? En komen de afbeeldingen iedere keer goed tot hun recht? Om er zeker van te zijn dat alles klopt, maken wij een responsive website altijd aan de hand van een maatwerk design.


Lees meer

Jouw bedrijfslogo is het gezicht van je bedrijf of merk. Wil je een compleet nieuw logo voor je bedrijf laten ontwerpen of kan je huidige logo een opfrisbeurt gebruiken met behulp van een re-design. Wij laten je in deze FAQ kennismaken met de verschillen en de redenen waarom je voor een nieuw of re-design logo moet kiezen.


Lees meer

Alle momenten waarop een gebruiker interactie heeft met een bedrijf, merk of organisatie worden touchpoints genoemd. Een gebruiker kan namelijk op meerdere manieren in aanraking komen met een bedrijf, merk of organisatie. Voorbeelden van touchpoints zijn: fysieke gebouwen en reclame op televisie, maar ook flyers, online advertenties, social media kanalen, websites en reviews zijn touchpoints.


Lees meer

De betekenis van bounce rate (ook wel bouncepercentage genoemd) is het percentage dat op je website landt en vervolgens direct vertrekt, geen tweede pagina bekijkt of geen contactformulier invult. Bezoekers landen op je website en ‘bouncen’ (stuiteren) weer weg zonder actie te ondernemen.


Lees meer

Ja, voor de hosting van websites en webshops werken wij samen met Mr. Webhosting. Het is altijd mogelijk om je website naar Mr. Webhosting te verhuizen. Wij vertellen je graag stap voor stap hoe.


Lees meer

Voor website en webshop hosting werken wij samen met Mr. Webhosting. Mr. Webhosting biedt twee verschillende modules aan: een hosting module voor websites voor 19 euro per maand en een hosting module voor webshops voor 38 euro per maand. Deze prijs is exclusief btw.


Lees meer

Ja, het is zeker mogelijk om door ons een professionele website te laten maken. Vooral wanneer je een bureau zoekt wat waarmaakt wat ze zeggen, ben je bij ons aan het juiste adres. De specialisten van Vizien helpen je namelijk graag aan een professionele website.


Lees meer

Ja, wij adverteren ook in Bing. Hoe dit werkt? Eigenlijk precies zoals het werkt in Google. Google is op dit moment de grootste zoekmachine en hier ligt de focus op. Bing wordt over het algemeen vaak gebruikt als ondersteunend kanaal. Vooral wanneer er nog voldoende budget over is om te adverteren wordt Bing toegevoegd.


Lees meer

Er zijn een hoop verschillende hostingpartijen. Het is daarom niet gek dat je niet goed weet waarom je dan juist voor ons zou moeten kiezen. Daarom vertellen wij graag wat wij anders doen dan andere hosts. Dus, waarom moet je voor ons kiezen? Omdat wij jou als klant volledig ontzorgen. Je hoeft niets zelf te regelen, wat waarschijnlijk een hoop stress en gedoe scheelt. Wij hebben bovendien alle kennis toch al in huis.


Lees meer

Hoeveel een domeinnaam kost is afhankelijk van wat voor soort domeinnaam het is en bij welke provider je gaat hosten. Iedere provider heeft namelijk de vrijheid om een eigen prijs te bepalen voor een domeinnaam. Om je een beeld te geven: de meeste domeinnamen kosten niet meer dan €20,- per jaar.


Lees meer

Jouw website kun je laten optimaliseren zodat deze hoger in de ranking van Google staat en je meer bezoekers krijgt. Hoe dit werkt? Door onsite aanpassingen toe te passen en de zichtbaarheid van je website te vergroten.


Lees meer

Google advertentie kosten zijn afhankelijk van een aantal variabelen. De kosten verschillen per campagne, maar je klikbudget moet minimaal € 1,- per dag zijn om te kunnen adverteren. Je betaalt uiteindelijk per klik.


Lees meer

Jouw Transip domein verhuizen? Dat kan! Door jouw domeinnaam bij Transip op te zeggen en een verhuiscode aan te vragen zet je een verhuizing in gang.


Lees meer

Beter gevonden worden in Google? Google is dé plek voor het zoeken naar informatie over verschillende producten of diensten. Wanneer je beter gevonden wilt worden is het daarom belangrijk dat jij jouw website voorziet van de juiste informatie. Daarnaast is het belangrijk om jouw website te optimaliseren voor zoekmachines als Google.


Lees meer

Ja, het is zeker mogelijk om jouw domein van Vimexx naar ons te verhuizen. Dit doe je door eerst jouw domeinnaam bij Vimexx op te zeggen, een verhuiscode aan te vragen en vervolgens te verhuizen naar ons.


Lees meer

Je wilt natuurlijk een mooie, goed functionerende website. Wil je dat jouw WordPress website of webshop goed blijft functioneren? Dan is het belangrijk om deze te onderhouden. Onderhoud van je website is essentieel wanneer je een goede website wilt. Wij vertellen je in deze FAQ graag wat het onderhoud van websites bij Vizien onder andere inhoudt.


Lees meer

Vaak wordt de impact van een trage website onderschat. Maar een langzame website zorgt voor irritatie bij je bezoekers wat negatief uitpakt voor je conversie. Niet alleen door de gebruiker, maar ook door Google wordt een langzame website gestraft. Maar hoe weet je wat de snelheid van je website is? Je kunt de laadtijd van je website gewoon meten.


Lees meer

Natuurlijk wil je dat de vindbaarheid van jouw website goed is. Wanneer jij bovenaan eindigt in de zoekresultaten van Google, kun je namelijk de concurrentie voor zijn. En door SEO, Search Engine Optimization, in te zetten wordt jouw website beter zichtbaar in de zoekresultaten van Google. Dit leidt uiteindelijk tot meer verkoop van jouw producten en/of diensten.


Lees meer

Er is niet maar één antwoord op de vraag waarom je website niet vindbaar is op Google. Dit kan aan een aantal dingen liggen, want alleen als je je website op de juiste manier instelt, gaat Google je website opnemen in de zoekresultaten.


Lees meer

De mooie producten die jij in jouw webshop hebt staan wil je natuurlijk wel graag verkopen. Zorg daarom dat je goed nadenkt over wat je verkoopt, voor welke prijs je dit doet en hoe je het promoot op verschillende kanalen zodat je uiteindelijk zorgt voor meer omzet met je webshop.


Lees meer

Ben jij ook zo benieuwd naar de resultaten van je website? Met behulp van Google Analytics is het mogelijk om onder andere je website bezoekers te meten.


Lees meer

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization. In het Nederlands betekent dit zoekmachine optimalisatie. Een SEO specialist is iemand die ervoor zorgt dat websites op de juiste manier geoptimaliseerd worden, zodat ze beter gevonden worden in Google.


Lees meer

Ja, je kunt jouw Strato domein naar ons verhuizen. Hoe? Door jouw domeinnaam bij Strato op te zeggen, een verhuiscode aan te vragen en de uiteindelijke verhuizing in gang te zetten.


Lees meer

SEO is erg belangrijk, omdat het je onder de aandacht brengt van jouw doelgroep. Voor 95% van de Nederlanders begint de zoektocht naar een bepaald product of bedrijf namelijk in een zoekmachine als Google. Om leads te kunnen genereren en op te vallen bij jouw doelgroep, is het belangrijk dat je zo ver mogelijk bovenaan komt te staan in de zoekmachines.


Lees meer

De metabeschrijving is een korte samenvatting van ongeveer 155 tekens van een webpagina. De metabeschrijving komt, samen met de metatitel, terug in de zoekresultaten van Google.


Lees meer

SEO en SEA zorgen er allebei voor dat je hoger in de zoekresultaten van de zoekmachines komt te staan. Maar er bestaat wel degelijk een verschil tussen SEO en SEA. Om het verschil tussen SEO en SEA uit te kunnen leggen, is het eerst belangrijk om te weten wat SEO en wat SEA nou eigenlijk is.


Lees meer

Er is geen eenduidig antwoord te geven op de vraag hoe lang het duurt voordat Google jouw nieuwe website vindt en indexeert. Globaal gezien duurt het vier dagen tot een maand voordat Google je website weet te vinden en indexeert.


Lees meer

Wanneer je een nieuwe website wilt laten ontwikkelen, heb je de keuze uit een template website en een maatwerk website. Wij vertellen je wat een template website en een maatwerk website is en wat de bijbehorende voor- en nadelen zijn. Hierdoor maak jij de beste keuze.


Lees meer

Backlinks zijn links die afkomstig zijn van andere websites en die middels een hyperlink refereren naar jouw website. Backlinks worden door Google gezien als een aanbeveling van jouw website. Hoe meer relevante en kwalitatieve backlinks, hoe groter de autoriteit van jouw website.


Lees meer

Google Ads biedt enerzijds de mogelijkheid om te adverteren op het zoeknetwerk en anderzijds om te adverteren op het display netwerk. Het grootste verschil is dat je met het zoeknetwerk uitsluitend gebruik kunt maken van tekst, terwijl je met het display netwerk ook gebruik kunt maken van beeld.


Lees meer

Google Ads is het advertentieplatform van Google. Google Ads bied je de mogelijkheid om én te adverteren op het zoeknetwerk én op het display netwerk. Je maakt advertenties aan met voor jou interessante zoekwoorden. Aan de hand van een supersnelle veilig bepaalt Google Ads welke advertenties getoond worden op de zoekresultatenpagina.


Lees meer

Een domeinnaam is eenvoudig te verhuizen naar een andere hostingpartij. Wel is het mogelijk dat je in verband met een contract nog abonnementskosten moet blijven betalen tot dit contract is afgelopen.


Lees meer

Hosting, of webhosting is het huren van een stukje opslag op een server. Op deze server worden alle bestanden geplaatst en bewaard die je nodig hebt om een website te maken en om deze te verbinden met het internet.


Lees meer

SEO-schrijven is het schrijven van inhoud met de bedoeling om op de eerste pagina van een zoekmachine, zoals Google, terecht te komen. Maar een goede SEO-tekst schrijf je in de eerste plaats voor je bezoekers.


Lees meer

De minimale of maximale lengte van een SEO-tekst is afhankelijk van het soort tekst, maar ook van het type pagina. Probeer je hier alleen niet te veel aan vast te houden. Het doel van SEO-tekst is en blijft namelijk het informeren van lezers.


Lees meer

Koffietje?

Ben jij op zoek naar een zoekmachine marketingbureau dat wél waarmaakt wat ze zeggen? Dan ben jij onze klant. Zin om samen te werken? Wij maken graag kennis met jou en je bedrijf.

Neem contact op
Manon van den Beuken, Founder & Commercieel directeur
Manon van den Beuken Founder & Commercieel directeur
Geen bullshit, gewoon
goede search marketing?