Hoe kan ik beter gevonden worden in Google?

Wil je beter gevonden worden in Google? Dan moet je ook vindbaar zijn wanneer mensen naar jou op zoek zijn. Hoe je dit doet? Door jouw website te optimaliseren voor zoekmachines als Google. Je doet dit door middel van SEO, ofwel Search Engine Optimization. Door SEO toe te passen op jouw website, maak jij jouw website beter vindbaar en kun je uiteindelijk beter gevonden worden in Google.

Wat is SEO?

SEO is een verzameling aan werkzaamheden die je uitvoert om hoger te ranken in zoekmachines op een organische manier. Organisch wil zeggen dat je hiervoor niet hebt hoeven betalen. Door alle organische werkzaamheden goed uit te voeren, kun je dus nieuwe bezoekers op je website krijgen zonder ervoor te betalen. Hoe hoger een website in de ranking van Google staat, hoe meer mensen de website zien en hoe groter de kans is dat ze op jouw website klikken.

Lees ook: Alle on-page SEO-elementen uitgelegd.

Tips om beter gevonden te worden in Google

Het is dus belangrijk om SEO toe te passen op jouw website. Maar hoe doe je dit zodat je écht beter gevonden kan worden in Google? Wij geven je een aantal tips.

1.       Gebruik zoekwoorden
Jouw doel is natuurlijk om beter gevonden te worden in Google. Niet door zomaar wat mensen, maar door mensen die echt interesse hebben in jouw dienst of product. Gebruik daarom zoekwoorden in jouw teksten die ook echt relevant zijn voor jouw product of dienst. Benoem dan ook niet alleen de bedrijfsnaam of plaats, maar ook jouw product of dienst en de eigenschappen ervan bijvoorbeeld.

2.       Optimaliseer de metatitel en metabeschrijving
De juiste zoekwoorden alleen zijn niet genoeg om beter gevonden te worden in Google. Om goed gevonden te worden is een metatitel en metabeschrijving ook belangrijk. Deze zijn namelijk zichtbaar wanneer iemand een zoekopdracht doet in Google. Je kunt de metatitel en metabeschrijving dan ook zien als een soort advertentie. Zijn de metatitel en metabeschrijving wervend genoeg en bevatten deze minimaal één zoekwoord? Dan is de kans groot dat meer bezoekers op jouw website klikken.

3.       Zorg voor een goede domeinnaam & URL
Naast een uitnodigende en wervende metatitel en metabeschrijving is ook de juiste domeinnaam een belangrijke factor wanneer je beter gevonden wil worden in Google. Zorg er daarom voor dat deze past bij jouw bedrijf en vertel daarnaast in de URL waar een pagina over gaat. Een goedgekozen URL verwijst dan ook altijd naar een product, dienst of bepaald onderwerp.

4.       Gebruik linkbuilding
Naast zoekwoorden is ook linkbuilding belangrijk om toe te passen wanneer je beter gevonden wil worden in Google. Hoe dit werkt? De bekendste manier is door in jouw teksten te linken naar relevante websites en te vragen of zij jouw website ook willen linken in hun teksten. Maar natuurlijk linken andere websites niet zomaar naar jouw website. Zorg er daarom voor dat iedereen die jij kent naar jouw website linkt. Daarnaast is het ook belangrijk om interne links, dus links binnen jouw eigen website, aan te brengen.

5.       Maak goede, originele content
Ook content als teksten en afbeeldingen zijn belangrijk. Het is namelijk belangrijk dat teksten goed leesbaar zijn voor de bezoekers, maar ook voor Google. Goede teksten trekken namelijk de aandacht. Hierdoor blijven bezoekers langer lezen. Google houdt dit bij. Bevat jouw geschreven tekst de juiste zoekwoorden en blijven bezoekers langer op een pagina om alle teksten te lezen? Dan komt jouw website hoger in de ranking van Google.

6.       Zorg voor een snelle laadtijd
Van een trage website wordt niemand blij. Veel bezoekers haken daarom ook sneller af wanneer een website traag is. Daarnaast kan dit een reden zijn voor Google om jouw website lager te ranken. Zorg er daarom voor dat je jouw website sneller maakt wanneer deze traag is. Grote bestanden als afbeeldingen of veel video’s kunnen de oorzaak zijn van een trage website.

Hulp nodig?

Wil jij beter gevonden worden in Google, maar weet je niet zo goed hoe je dit het beste kunt aanpakken? Neem dan contact met ons op. Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van search marketing en helpen je dan ook graag met al jouw vragen.


Wijntje?

Ben jij op zoek naar een zoekmachine marketingbureau dat wél waarmaakt wat ze zeggen? Dan ben jij onze klant. Zin om samen te werken? Wij maken graag kennis met jou en je bedrijf.

Neem contact op
Manon van den Beuken, Founder & Commercieel directeur
Manon van den Beuken Founder & Commercieel directeur
Geen bullshit, gewoon
goede search marketing?