Dus, een website met een korte laadtijd is gebruiksvriendelijker. Daarnaast is paginasnelheid één van de ranking factoren van Google. Oftewel de snelheid van je website bepaalt mede jouw positie in de zoekresultaten van Google.
Op de vraag of je de laadtijd van je website zelf kunt meten, is het antwoord ja. Maar eerst lichten we toe hoe snel een snelle website nou eigenlijk is.
Google verdeelt websites over 3 categorieën tot First Contentful Paint. Dit is de tijd tussen navigatie en het moment dat de browser de eerste content laat zien.
Het merendeel van de websites valt onder een gemiddelde tot een langzame websites. 10% van de websites valt onder de categorie snel.
De laadtijd en de snelheid van je website kunt je meten met behulp van PageSpeed Insights. Dit is een gratis online tool die een website analyseert en ook tips geeft hoe de website sneller te maken op de diverse apparaten. PageSpeed Insights geeft je webpagina of website een optimalisatiescore op een schaal van 0 tot 100. Scoor je 80 of hoger? Dan wordt dit door Google als goed beoordeeld.
PageSpeed Insights deelt de verschillende metrics voor pagespeed op in twee categorieën:
Google Analytics kent ook een Sitespeed rapport. Dit is gerelateerd aan de pagespeed, maar niet gelijk. In een Sitespeed rapport komen de browsergegevens zoals Page Load Time, de Domain Lookup Time en de Server Connection Time samen. Pagespeed gaat dus dieper in op de manier waarop een pagina laadt en kent verschillende statistieken die elk weer een apart deel van de laadtijd in kaart brengen.
Heb je via PageSpeed Insights de snelheid en de laadtijd van je website gemeten en wil je deze verbeteren? Neem dan contact met ons op. De snelheid en laadtijd van je website vormen een onderdeel van de techniek en dus de SEO van je website.
Ben jij op zoek naar een zoekmachine marketingbureau dat wél waarmaakt wat ze zeggen? Dan ben jij onze klant. Zin om samen te werken? Wij maken graag kennis met jou en je bedrijf.
Neem contact op