Hoe kan ik mijn domeinnaam verhuizen?

Wil je overstappen naar een andere hostingpartij, omdat je website niet snel genoeg is of je meer opslag nodig hebt dan de huidige hostingpartij aanbiedt? Dan is het mogelijk om je domein te verhuizen naar een andere server. Sterker nog, je kunt op ieder moment jouw domein verhuizen naar een andere server.

Wanneer een gebruiker een domeinnaam intypt in een browser, wordt deze naam door het Domain Name System (DNS) omgezet naar een IP-adres. Dit is het adres van de server waarop de website wordt gehost. De browser van de gebruiker weet vervolgens op welke server de website moet worden opgehaald. In het geval van een verhuizing, wordt het IP-adres aangepast.

4 stappen om je domeinnaam naar een andere server te verhuizen

Het overstappen naar een andere hostingpartij hoeft niet moeilijk te zijn. Wel is het belangrijk dat de verhuizing goed verloopt, want je wilt natuurlijk niet dat je bezoekers er last van hebben. Volg daarom de volgende stappen voor een probleemloze verhuizing:

Stap 1: kies een nieuwe hostingpartij

De eerste stap is het kiezen van een nieuwe hostingpartij. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar wat je nodig hebt voor jouw website of mist bij je huidige hostingpartij. Heb je extra opslagruimte nodig? Of wil je een snellere laadsnelheid? Het kan ook zijn dat je niet tevreden was over de klantenservice. Of de maandelijkse kosten.

Stap 2: vraag de verhuizing aan

Heb je een nieuwe, geschikte hostingpartij gevonden, dan is het tijd om de verhuizing aan te vragen bij je huidige hostingpartij. Deze beschikken namelijk over een verhuiscode. Dit wordt ook een authenticatiecode of verhuistoken genoemd. Vaak vind je jouw verhuiscode in het beheerpaneel. Kun je hem hier niet vinden? Vraag hem dan aan bij jouw huidige hostingpartij. Iedere hostingpartij is namelijk verplicht om deze verhuiscode binnen vijf dagen na je aanvraag over te dragen aan je.

Stap 3: geef de nieuwe hostingpartij de verhuisopdracht

Geef de verhuiscode vervolgens door aan je nieuwe hostingpartij. Door deze code door te geven, geef je direct de opdracht om jouw domeinnaam te verhuizen.

Stap 4: je bent verhuisd

Heeft de nieuwe hostingpartij de verhuiscode ontvangen, dan gaan zij aan de slag met de verhuizing. Een website met een .nl domeinnaam is vaak binnen 24 uur verhuisd een website met een .com domeinnaam duurt ongeveer 5 werkdagen. Wanneer de verhuizing is geregeld, ontvang je direct een bevestiging.

Vind je het toch lastig om jouw domeinnaam zelf te verhuizen? Of heb je graag dat iemand met je meekijkt? Neem dan contact met ons op. Wij kijken graag met je mee en helpen je waar dat nodig is.


Wijntje?

Ben jij op zoek naar een zoekmachine marketingbureau dat wél waarmaakt wat ze zeggen? Dan ben jij onze klant. Zin om samen te werken? Wij maken graag kennis met jou en je bedrijf.

Neem contact op
Manon van den Beuken, Founder & Commercieel directeur
Manon van den Beuken Founder & Commercieel directeur
Geen bullshit, gewoon
goede search marketing?