Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken?

De zichtbaarheid van een website is belangrijk voor jouw bedrijf. Een goede online zichtbaarheid krijg je echter niet vanzelf. Hoe je een website dan beter vindbaar kunt maken? Met de onderstaande tips helpen wij je graag op weg:

Tip 1: Richt een landingspagina in

Een landingspagina is een pagina die speciaal is ingericht voor bezoekers die vanuit een zoekopdracht in Google op jouw website terecht komen. Landingspagina’s staan dan ook niet in het menu van een website, omdat ze alleen hiervoor gebruikt worden.

Door een specifieke pagina als een landingspagina in te richten, wordt het voor Google eenvoudiger om te begrijpen waarover de pagina gaat en bij welke zoekwoorden de pagina aansluit.

Tip 2: Maak gebruik van de juiste zoekwoorden

Wanneer je de vindbaarheid van jouw website gaat verbeteren, is het belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste zoekwoorden in jouw teksten. Hiervoor doe je een zoekwoordenonderzoek. Maar wat zijn dan de juiste zoekwoorden? Dit zijn de woorden waarop jouw klanten zoeken via Google. Om de juiste zoekwoorden te vinden, kun je dus het beste vanuit jouw klanten denken. Hoe zouden zij zoeken naar jouw product of dienst? Welke woorden zouden zij gebruiken?

Heb je de juiste zoekwoorden bepaald, laat deze dan terugkomen in de teksten op jouw website. Op deze manier vergroot je de online vindbaarheid van jouw website. Hoe je dit doet? In principe gebruik je per pagina één hoofdzoekterm. Deze laat je terugkomen in de titel, koppen, tekst en metabeschrijving.

Wil je meer weten over het verwerken van de juiste zoekwoorden in jouw teksten? In het de blog ‘Alle on-page SEO-elementen uitgelegd’ lees je hier meer over.

Tip 3: Schrijf voor je bezoeker

Het gebruiken van de juiste zoekwoorden is dus belangrijk voor de vindbaarheid van jouw website. Maar pas op dat je niet teveel zoekwoorden in jouw tekst stopt. Een tekst moet namelijk wel fijn te lezen zijn door jouw bezoekers. Daarnaast is het gebruik van teveel zoekwoorden niet direct beter voor jouw online vindbaarheid.

Tip 4: Zorg voor interne links

Door interne links toe te voegen aan jouw website, dus door naar verschillende andere pagina’s te verwijzen in jouw teksten, ziet Google welke pagina’s belangrijk zijn. Interne links zijn hierdoor erg belangrijk wanneer je jouw website beter vindbaar wil maken. Vooral pagina’s waar naartoe wordt gelinkt vanaf de homepage worden gezien als belangrijke teksten en zullen hierdoor makkelijker vindbaar worden in Google. Maar onthoud wel dat meer links niet altijd beter is! Google kijk namelijk ook naar de kwaliteit van de links die naar jouw pagina’s linken.

Tip 5: Houd je website up-to-date

Het zal inmiddels wel duidelijk zijn dat kwaliteit en relevantie erg belangrijk is voor Google. Zorg er daarom voor dat alle informatie die op jouw website staat volledig up-to-date is. Daarnaast scoren websites die regelmatig aangepast worden hoger in de zoekresultaten. De vindbaarheid van jouw website zal dus beter worden wanneer je er gewoon mee aan de slag gaat en zorgt voor relevante websiteteksten en genoeg content.

Bovenstaande tips helpen je goed op weg wanneer je jouw website beter vindbaar wil maken. Wil jij graag meer tijd en expertise steken in de vindbaarheid van jouw website? Of wil je weten waarom jouw website niet (goed) zichtbaar is op Google? Neem dan contact met ons op. Wij zijn gespecialiseerd in searchmarketing en kijken daarom graag met je mee.


Wijntje?

Ben jij op zoek naar een zoekmachine marketingbureau dat wél waarmaakt wat ze zeggen? Dan ben jij onze klant. Zin om samen te werken? Wij maken graag kennis met jou en je bedrijf.

Neem contact op
Manon van den Beuken, Founder & Commercieel directeur
Manon van den Beuken Founder & Commercieel directeur
Geen bullshit, gewoon
goede search marketing?