Maken jullie een website ook responsive?

Of wij een website ook responsive maken? In deze tijd, waarin mobiele telefoons, laptops en tablets onmisbaar zijn, doen wij niet anders! Jouw maatwerk website moet namelijk op ieder device een professionele uitstraling krijgen en daarnaast gebruiksvriendelijk zijn. In deze FAQ vertellen wij je graag hoe wij een website responsive maken bij Vizien.

Een responsive website laten maken

Het laten maken van een responsive website betekent dat jouw maatwerk website op ieder device goed te gebruiken is zonder problemen. Niet alleen de gebruiksvriendelijkheid is hierbij belangrijk, maar ook de snelheid en het maatwerk. Door jouw website responsive te laten maken, zorgen wij ervoor dat jouw website ontwerp meeschaalt met de grootte van ieder device, zonder dat het afdoet aan de usability van jouw website. Buttons, foto’s en teksten passen zich namelijk aan naar de grootte van een scherm. Het is natuurlijk belangrijk dat de snelheid van jouw website hier niet onder mag lijden.

Wanneer het aankomt op afbeeldingen is het belangrijk dat hiervan de bestandsgrootte én de resolutie worden geoptimaliseerd. Een afbeelding van 4000×3000 pixels en een grootte van 10MB is natuurlijk niet goed voor de laadtijd van een website. Laat staan wanneer je meerdere afbeeldingen op één pagina hebt. Gelukkig zijn afbeeldingen eenvoudig te optimaliseren door ze bij te snijden en te comprimeren. Hierdoor wordt de bestandsgrootte aanzienlijk verkleind, zonder dat de kwaliteit van een afbeelding achteruitgaat.

Het belang van een responsive website

Mobiel internetgebruik is door de jaren heen enorm is gestegen. Nog steeds neemt iedere dag het aantal mobiele gebruikers op internet toe. En sterker nog: een groot deel van de websitebezoeken vinden plaats vanaf een mobiele telefoon. Het belang van een professionele, responsive website is dus wel duidelijk. Daarnaast heeft het laten maken van een responsive website ook effect op jouw online vindbaarheid. Zoekmachines als Google kijken namelijk ook naar de mobiele versie van een website. Wordt deze goed getoond? Op basis hiervan wordt bepaald hoe jouw website scoort in de zoekresultaten. Een website die niet responsive is en dus slecht zichtbaar is op bijvoorbeeld een mobiele telefoon leidt tot lagere rankings en dus ook minder bezoekersverkeer.

Kunnen wij je helpen?

Wanneer je door ons een responsive website laat maken, ben je ervan verzekerd dat je binnenkort een unieke en bovendien professionele website hebt. Wij maken jouw website in WordPress. Waarom? Omdat WordPress gebruiksvriendelijk en flexibel is. Bovendien leent het zich goed voor maatwerk. Nadat jij jouw responsive website door ons hebt laten maken en deze live staat, krijg je overigens altijd een eigen inlog. Hierdoor krijg jij als klant de regie.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van het laten maken van een responsive website? Neem gerust contact met ons op.


Wijntje?

Ben jij op zoek naar een zoekmachine marketingbureau dat wél waarmaakt wat ze zeggen? Dan ben jij onze klant. Zin om samen te werken? Wij maken graag kennis met jou en je bedrijf.

Neem contact op
Lois Hoos, Commercieel officemanager
Lois Hoos Commercieel officemanager
Geen bullshit, gewoon
goede search marketing?