Waarom is mijn website niet vindbaar op Google?

Een nieuwe website wordt over het algemeen nog niet door Google geïndexeerd en dus ook niet gevonden. Waarom jouw website nog niet vindbaar is op Google, kan aan een aantal dingen liggen. Hieronder lichten we een aantal dingen toe.

1. Zorg dat je website geïndexeerd kan worden

Alleen wanneer je je website op de juiste manier instelt, gaat Google je website opnemen in de zoekresultaten. Er zijn namelijk ook instellingen die aangeven dat je dit niet wilt. Dit soort instellingen wordt vaak gebruikt tijdens het bouwen van de website en moeten dus aangepast worden bij livegang.

2. Zorg voor een veilige, snelle en stabiele website

Een niet werkende, niet veilige of erg trage website kan een slechte invloed hebben op de online vindbaarheid.

3. Maak een XML-sitemap

Een sitemap kun je zien als een plattegrond van je website. Je maakt het voor Google een stuk eenvoudiger om zijn weg te vinden en pagina’s op te nemen in de zoekresultaten middels een sitemap.

Heb je stap 1, 2 en 3 gefikst? Dan heb je een beetje geduld nodig. Heb je geen geduld? Ga dan naar stap 4.

4. Google Search Console

Voordat alles goed staat, kan het alsnog even duren voordat je in de zoekresultaten van Google verschijnt. Of je moet Google Search Console gebruiken. Na het aanmaken van een account in Google Search Console kun je je XML-sitemap indienen en een indexering van je website aanvragen.

Heb je alle technische punten aangepast en gecontroleerd? En wordt je website nog steeds niet goed gevonden? Dan wordt het de hoogste tijd om naar de inhoud van je website te gaan kijken.

5. Pas de content van je website aan

Het inzetten van de juiste titels en goed geformuleerde content met daarin de juiste zoekwoorden is erg belangrijk. Oftewel, het is van belang om je website te optimaliseren voor Google. SEO en contentmarketing spelen hierin een belangrijke rol. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Heeft de pagina een goede titelstructuur met title tag, H1 en H2?
  • Zijn de afbeeldingen geoptimaliseerd qua grootte en alt-tekst?
  • Heb je de juiste zoekwoorden op de juiste manier in de tekst verwerkt?

In het artikel ‘Alle on-page SEO-elementen uitgelegd’ vertellen we je hier meer over.

Hulp nodig?

Wil je weten waarom jouw website niet vindbaar is op Google? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten kijken graag met je mee. Vizien is niet voor niets gespecialiseerd op het gebied van search marketing.


Wijntje?

Ben jij op zoek naar een zoekmachine marketingbureau dat wél waarmaakt wat ze zeggen? Dan ben jij onze klant. Zin om samen te werken? Wij maken graag kennis met jou en je bedrijf.

Neem contact op
Lois Hoos, Commercieel officemanager
Lois Hoos Commercieel officemanager
Geen bullshit, gewoon
goede search marketing?