Wat is content creatie?

Content creatie is eigenlijk letterlijk het creëren van content voor jezelf of anderen. Deze content is altijd uniek en bovendien onmisbaar in een sterke marketingstrategie. Voorbeelden van content zijn afbeeldingen, blogs, infographics en video’s.   

Om te beginnen met contentcreatie is het belangrijk dat je eerst een juiste contentmarketing strategie hebt opgesteld. Zo is het belangrijk om te bepalen wat je wil bereiken, welk publiek je wil bereiken en wie de doelgroep is. Wordt dit niet vastgesteld, dan wordt het ook lastig om uiteindelijk het succes te meten.

Wat is de juiste content voor jouw doelgroep?

Het bepalen van de doelgroep is dus een logische eerste stap. Wie zijn ze? Wat zoeken ze? Waarom zijn ze geïnteresseerd in jouw product of dienst? En waar kun jij ze mee helpen? Wanneer je al deze vragen beantwoord, krijg je een duidelijk beeld van wie jouw doelgroep is en waar jij ze mee kunt helpen.

Heb je jouw doelgroep duidelijk? Bedenk dan welke vragen de doelgroep waarschijnlijk heeft. Dit doe je door bijvoorbeeld een doelgroeponderzoek uit te voeren. Op deze manier kom je erachter waar jouw doelgroep zich mee bezig houdt en welke vragen ze hebben wanneer het aankomt op jouw product of dienst.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken hoe je de content gaat delen. Doe je dit door middel van blogs of social media posts? En kies je dan voornamelijk voor foto’s of voor video’s? Om een goed overzicht te krijgen, kun je het beste met een contentkalender werken. Hierin leg je precies vast wat voor content je op welk kanaal en op welke dag plaatst. Zo weet je precies wat je allemaal hebt gemaakt en nog kunt maken.

Is het voor jou nog niet helemaal duidelijk wat content creatie precies is? Of heb je hulp nodig bij het creëren van content? Neem dan contact met ons op. Wij krijgen namelijk energie van alles op het gebied van content, zoals het schrijven van SEO-teksten en social media en helpen je hier dan ook graag bij.


Wijntje?

Ben jij op zoek naar een zoekmachine marketingbureau dat wél waarmaakt wat ze zeggen? Dan ben jij onze klant. Zin om samen te werken? Wij maken graag kennis met jou en je bedrijf.

Neem contact op
Lois Hoos, Commercieel officemanager
Lois Hoos Commercieel officemanager
Geen bullshit, gewoon
goede search marketing?