Wat is een metabeschrijving?

De metabeschrijving, ook wel bekend als meta description, is een korte samenvatting van ongeveer 155 tekens van een webpagina in de zoekresultaten. De metabeschrijving is bedoeld om mensen die zoeken een eerste idee te geven wat op de betreffende pagina staat. Het informeert diegene dus of de te bezoeken pagina hun vraag beantwoord.

De metabeschrijving en de meta titel die je in Google ziet, worden ook wel de meta teksten genoemd.

Is een metabeschrijving belangrijk?

Ja. Het is wel degelijk belangrijk om voor elke pagina een metabeschrijving te schrijven. Wanneer je zelf een metabeschrijving voor elke pagina schrijft, bepaal jij wat daar komt te staan. Doe je het niet? Dan wordt er door Google automatisch iets ingevuld. En dat is nooit beter dan wanneer jij zelf bepaalt wat er komt te staan.

Wat is een goede metabeschrijving?

Een goede metabeschrijving bestaat uit twee of drie zinnen en:

  • is een samenvatting van wat men op jouw webpagina kan lezen;
  • bevat -ondanks dat het geen invloed op SEO heeft- de belangrijkste zoekterm;
  • is maximaal 160 leestekens lang (maar houd liever 120-140 leestekens aan);
  • prikkelt de lezer en;
  • zet aan tot actie; zorgt er dus voor dat mensen doorklikken.

Vormen de meta teksten een belangrijke ranking factor?

Ja en nee. Ja, omdat de title tag (metatitel) een belangrijke ranking factor is. Nee, omdat de meta description (metabeschrijving) tegenwoordig geen ranking factor meer is. Vroeger was de metabeschrijving wel een belangrijke factor. Nu is het een korte samenvatting die de persoon die zoekt van informatie voorziet, die deze persoon overtuigt om op het resultaat te klikken.

Meer informatie?

Heb je na het lezen van deze FAQ vragen over de metabeschrijving of over SEO of contentmarketing in het algemeen? Neem dan contact met ons op.


Koffietje?

Ben jij op zoek naar een zoekmachine marketingbureau dat wél waarmaakt wat ze zeggen? Dan ben jij onze klant. Zin om samen te werken? Wij maken graag kennis met jou en je bedrijf.

Neem contact op
Manon van den Beuken, Founder & Commercieel directeur
Manon van den Beuken Founder & Commercieel directeur
Geen bullshit, gewoon
goede search marketing?