Wat is een SEO specialist en wat doet hij?

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization. In het Nederlands betekent dit zoekmachine optimalisatie. Een SEO specialist is iemand die ervoor zorgt dat websites op de juiste manier geoptimaliseerd worden, zodat ze beter gevonden worden in Google.

Wat is een SEO specialist?

Een SEO specialist is een specialist die structureel aan de slag gaat met het optimaliseren van websites. SEO specialisten houden zich bezig met organisch verkeer, oftewel het genereren van traffic en conversies via de organische zoekresultaten van met name Google.

Wat doet een SEO specialist?

Een SEO specialist houdt zich bezig met de drie verschillende pijlers van SEO:

  • Content
    Content omvat alles wat je op je website plaatst aan teksten, afbeeldingen en video’s. Wij houden qua content niet alleen rekening met Google, maar vooral met de bezoeker. Een goede contentmarketingstrategie staat hierbij aan de basis.
  • Techniek
    De techniek speelt zich vooral achter de schermen van je website af. Wat is de laadtijd, is je website mobielvriendelijk, kan je website wel geïndexeerd worden, et cetera?
  • Autoriteit
    Autoriteit is een externe SEO pijler. De autoriteit van je website wordt bepaald door het aantal andere websites dat naar jouw website linkt. De kwaliteit en relevantie van deze websites is hierin belangrijk.

Maar een SEO specialist doet daarnaast natuurlijk nog veel meer. Om de juiste SEO-teksten te kunnen laten schrijven, is een goed zoekwoordenonderzoek van belang. Wil je lokaal beter gevonden worden? Dan kan en mag een lokale SEO strategie niet ontbreken. Een SEO specialist houdt zich niet bezig met advertenties. Een SEA specialist is gespecialiseerd in alles op het gebied van online adverteren.

Wij van Vizien zijn gespecialiseerd in alles op het gebied van search marketing. Neem contact op, zodat wij je vrijblijvend kunnen informeren over de mogelijkheden.


Wijntje?

Ben jij op zoek naar een zoekmachine marketingbureau dat wél waarmaakt wat ze zeggen? Dan ben jij onze klant. Zin om samen te werken? Wij maken graag kennis met jou en je bedrijf.

Neem contact op
Manon van den Beuken, Founder & Commercieel directeur
Manon van den Beuken Founder & Commercieel directeur
Geen bullshit, gewoon
goede search marketing?