Wat kost een domeinnaam?

Een domeinnaam is het adres van jouw website. Deze heb je dus altijd nodig wanneer je een website hebt en gevonden wilt worden op het internet. Hoeveel een domeinnaam kost is vaak afhankelijk van wat voor soort domeinnaam je kiest en of je bijvoorbeeld kiest voor een .nl of .com.

Om erachter te komen wat een domeinnaam kost voor de website die jij voor ogen hebt, hangt dus af van een aantal factoren. Wij hebben deze voor je op een rijtje gezet:

 • Welke domeinextensie kies je?
  Een domein met .com of .org is over het algemeen duurder dan een domein .nl, terwijl het over dezelfde domeinnaam gaat.
 • Waar koop jij jouw domeinnaam?
  Wat een domeinnaam kost, hangt voor een groot deel af van waar je hem koopt. Niet alle registrars hanteren namelijk dezelfde prijzen.
 • Wat is de looptijd van jouw domeinnaam?
  Wat een domeinnaam maandelijks of jaarlijks kost is afhankelijk van de looptijd. Vaak is een langere looptijd voordeliger dan een korte looptijd. Daarnaast krijg je in sommige gevallen ook korting wanneer je een domein direct voor langer dan een jaar vastlegt.
 • Is jouw domeinnaam nog beschikbaar?
  Heb je een domeinnaam in jouw hoofd die perfect aansluit op jouw bedrijf, maar is deze al bezet? Kijk dan of het mogelijk is om de domeinnaam over te nemen. Wat het kost om een domeinnaam over te nemen, verschilt per domeinnaam. Een korte, eenvoudige naam is vaak duurder dan een minder generieke naam.

Wil je een domeinnaam overnemen? Neem dan contact op met de huidige eigenaar. De eigenaar kun je vinden via de registrar waar de domeinnaam staat geregistreerd.

Dus, wat kost een domeinnaam?

Een domeinnaam heeft geen vaste prijs. Wat een domeinnaam kost is daarom afhankelijk van een aantal factoren, zoals: de soort domeinextensie, de looptijd van jouw domeinnaam en bij welke registrar je een domein koopt.

Ben je op zoek naar een nieuwe domeinnaam en ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen. Neem dan contact met ons op. Wij werken qua hosting samen met Mr. Webhosting, een betrouwbare hostingpartij waarbij persoonlijk contact en advies centraal staat. Zij geven je dan ook graag een passend advies.


Wijntje?

Ben jij op zoek naar een zoekmachine marketingbureau dat wél waarmaakt wat ze zeggen? Dan ben jij onze klant. Zin om samen te werken? Wij maken graag kennis met jou en je bedrijf.

Neem contact op
Michelle de Klerk, Projectmanager
Michelle de Klerk Projectmanager
Geen bullshit, gewoon
goede search marketing?