Wat voor onderhoud heeft een website nodig?

Je wilt natuurlijk een mooie, goed functionerende website. Wil je dat jouw WordPress website of webshop goed blijft functioneren? Dan is het belangrijk om deze te onderhouden. Onderhoud van je website is essentieel wanneer je een goede website wilt. Wij vertellen je in deze FAQ graag wat het onderhoud van websites bij Vizien onder andere inhoudt.

Nadat wij een website gebouwd en live gezet hebben, werken wij met een onderhoudscontract. Dit onderhoudscontract is een strippenkaart die net zo lang geldig blijft totdat de uren op zijn. Met behulp van deze onderhoudsuren kunnen wij jouw website op de juiste manier onderhouden én door jou gewenste, kleine aanpassingen doen. Maar wat voor onderhoud heeft een WordPress website of WooCommerce webshop eigenlijk nodig? Wat valt hier wel onder en wat niet? Wij lichten het graag aan je toe.

Updaten

Vaak wordt gedacht dat na livegang van de website het hoofdstuk website afgesloten is, maar het tegendeel is waar. In WordPress komen er regelmatig updates die én zorgen voor nieuwe mogelijkheden op websites én die bepaalde lekken en gebreken oplossen. Maar dan is het wel belangrijk dat deze updates ook daadwerkelijk uitgevoerd worden op jouw website. Op deze manier is jouw website beter beveiligd. Update je jouw website niet, dan ben je een aantrekkelijker doelwit dan websites die dit wel doen.

Ook wordt je website ‘oud’ wanneer de updates niet uitgevoerd worden. Je gaat niet mee met de nieuwste veranderingen met als gevolg dat je website trager wordt en niet optimaal meer werkt. En deze aspecten hebben weer gevolgen wat betreft de online vindbaarheid van jouw website.

Elke update, oftewel nieuwe release, bevat in elk geval een aantal bugfixes op de vorige release. Heb je problemen met je website? Dan is het doen van een update het eerste wat je aangeraden zal worden.

Bij het updaten worden zowel WordPress als de bijbehorende plug-ins meegenomen.

Back-ups maken

Het is belangrijk dat er regelmatig back-ups van je website bestanden en database gemaakt worden. Onder deze bestanden verstaan we alle bestanden die zich in de hoofdmap op de webserver bevinden. Denk aan installatiebestanden van WordPress, plug-in bestanden, afbeeldingen en diverse Javascripts en PHP-scripts. In de database vind je alle tekstuele content van je website.

Door back-ups te maken, heb je altijd een versie achter de hand, mocht er onverhoopt iets misgaan. Een extra zekerheid dus.

Kleine aanpassingen

In het onderhoudscontract doen wij ook kleine aanpassingen aan je website. Kleine aanpassingen die jij als klant niet kunt of niet wilt uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van nieuwe pagina’s in het menu, het plaatsen van menukaarten, het toevoegen van logo’s of het up to date houden van je portfolio en referenties.

Wat valt er niet onder onderhoud?

Wanneer je kiest voor een onderhoudscontract bij Vizien, kies je voor een klein aantal uur. Dit houdt in dat er ook een aantal dingen niet onder het onderhoudscontract vallen. Wil je bijvoorbeeld nieuwe features toevoegen aan je website, zoals een blogpagina of een vacaturesectie? Of wil je grote aanpassingen of een redesign van je website laten doen? Dan maken we hier graag een passende offerte voor. Zo is het onderhoudscontract ook echt bedoeld voor het onderhouden van je website.

Wil je een nieuwe WordPress website laten maken? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten staan graag voor je klaar.


Koffietje?

Ben jij op zoek naar een zoekmachine marketingbureau dat wél waarmaakt wat ze zeggen? Dan ben jij onze klant. Zin om samen te werken? Wij maken graag kennis met jou en je bedrijf.

Neem contact op
Michelle de Klerk, Projectmanager
Michelle de Klerk Projectmanager
Geen bullshit, gewoon
goede search marketing?