Wat zijn de gemiddelde kosten van adverteren op Instagram?

Wat zijn de gemiddelde kosten van adverteren op Instagram? Je betaalt bij adverteren op Instagram voor het aantal weergaven en voor het aantal kliks dat je krijgt op je advertentie. De hoogte van de kosten voor adverteren op Instagram hangt af van een aantal factoren.

De factoren

Wat de kosten zijn van adverteren op Instagram is geheel afhankelijk van een aantal factoren:

 • De doelgroep
 • De door jou gekozen doelstelling
 • De concurrentie
 • De looptijd van je advertentie

Dus wanneer je met jouw bedrijf vooral actief bent in een nichemarkt is de kans groot dat adverteren via Instagram minder zal kosten dan wanneer je de strijd aan moet gaan in een markt met veel concurrentie.

Gemiddelde kosten

Gemiddeld liggen de kosten voor 1000 weergaven tussen de € 1,25 en € 6,30. De kosten per klik op een link kunnen € 0,10 kosten, maar bijvoorbeeld ook € 2,-. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van de door jou gekozen instellingen.

Hoe moet ik adverteren op Instagram?

Wil je gaan adverteren op Instagram? Met behulp van onderstaande stappenplan helpen we je op weg:

 1. Facebook Ads Manager
  Aangezien Instagram geen eigen Ads Manager heeft, heb je hiervoor de Facebook Ads Manager nodig. Start dus met het aanmaken van een account.
 2. Wat is je marketingdoelstelling?
  Wanneer je gaat adverteren op Instagram kies je als eerste de doelstelling van je campagne. Denk qua doelstellingen aan merkbekendheid, betrokkenheid of conversies.
 3. Wie is je doelgroep?
  Nu is het belangrijk om de juiste doelgroep te targeten. De targeting opties binnen Instagram zijn erg uitgebreid, dus gerichte targeting behoort tot de mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan locatie, leeftijd, geslacht, taal, interesses, connecties, etc.
 4. Stel je budget en looptijd in
  In deze stap bepaal je het budget en de looptijd van je campagne. Ook heb je de mogelijkheid om alleen op specifieke tijden te adverteren. Dit is een waardevolle manier om je budget te kunnen optimaliseren.
 5. Welke advertentie is geschikt?
  Instagram heeft diverse mogelijkheden qua advertentietypen. Kies de advertentie die het meest geschikt is voor jouw doelstelling en doelgroep. Zo heb je de keuze uit een foto, video, story of carrousel advertentie.

Wil je graag adverteren op Instagram? Maar wil je dit liever uitbesteden? Ook dan ben je bij Vizien aan het juiste adres. Onze specialisten kijken graag met je mee en helpen je zo ook met het bepalen van de kosten voor het adverteren op Instagram.


Koffietje?

Ben jij op zoek naar een zoekmachine marketingbureau dat wél waarmaakt wat ze zeggen? Dan ben jij onze klant. Zin om samen te werken? Wij maken graag kennis met jou en je bedrijf.

Neem contact op
Lois Hoos, Commercieel officemanager
Lois Hoos Commercieel officemanager
Geen bullshit, gewoon
goede search marketing?