Wat zijn de gemiddelde kosten van adverteren op LinkedIn?

Ervaring leert dat de gemiddelde kosten voor het adverteren op LinkedIn relatief hoog liggen. Maar, daar staat tegenover dat de kwaliteit van de leads vaak een stuk hoger ligt dan leads via andere online advertentiekanalen.

Wat zijn de kosten om te adverteren op LinkedIn?

LinkedIn kan de kosten om te adverteren op basis van twee biedingsstrategieën in rekening brengen:

 1. De kosten per klik (CPC)
  De gemiddelde CPC op LinkedIn ligt tussen de 2 euro en de 3,50 euro per klik.
 2. De kosten per 1000 weergaven (CPM)
  De gemiddelde CPM ligt tussen de 7 euro en de 10 euro per 1000 weergaven.

De factoren

De factoren die bepalen welke kosten je maakt voor het adverteren op LinkedIn zijn:

 • De doelgroep
  Het bedrag dat nodig is om de veiling te winnen, is afhankelijk van hoe aantrekkelijk jouw doelgroep is.
 • Biedingsstrategie
  De biedingsstrategie die je voor je campagne selecteert, beïnvloedt hoeveel je betaalt. Zo kun je kiezen voor een maximale biedingsstrategie met automatische biedingen, een strategie voor handmatige biedingen of een strategie met een kostenlimiet.
 • Doelstelling
  Welke campagnedoelstelling je kiest, bepaalt welke vormen van optimalisatie en biedingsstrategie beschikbaar zijn voor jouw campagne. De optimalisatiedoelstelling en strategie samen bepalen wat er voor jouw campagne in rekening wordt gebracht.
 • Relevantiescore
  Relevante, aantrekkelijke advertenties worden beloond. Je advertenties ontvangen relevantiescores op basis van bijvoorbeeld het doorklikpercentage, opmerkingen, likes en shares. Hoe relevanter je advertentie, hoe minder je betaalt.

Je kunt de kosten voor het adverteren op LinkedIn beheersen door een budget, een planning en een biedingsstrategie in te stellen.

Adverteren op LinkedIn uitbesteden?

Wil je graag adverteren op LinkedIn, maar vind je het lastig hoe dit aan te vliegen? Dan kun je dit ook uitbesteden aan onze specialisten. Neem contact met ons op, want voor alles op het gebied van online adverteren ben je bij Vizien aan het juiste adres.


Koffietje?

Ben jij op zoek naar een zoekmachine marketingbureau dat wél waarmaakt wat ze zeggen? Dan ben jij onze klant. Zin om samen te werken? Wij maken graag kennis met jou en je bedrijf.

Neem contact op
Michelle de Klerk, Projectmanager
Michelle de Klerk Projectmanager
Geen bullshit, gewoon
goede search marketing?